Reguleringsbestemmelser for Bergsgrende Hyttegrende
Generelt
§1. Det regulerte området BERGSGRENDE HYTTEGREND er definert som byggeområde F-8 for FRITIDSHUS i arealdelen til kommuneplanen for Dovre kommune, godkjent i K-sak 46/1992. Plankartet med reguleringsgrense er i M 1:5000.
§2. Framføring av ledninger for strøm/tele skal legges som jordkabel, fortrinnsvis i samme grøft som vann og avløp. Fornying av eksisterende luftstrekk bør også legges som jordkabel.
§3. Mindre vesentlige unntak fra reguleringsbestemmelsene kan, hvor særlig grunner foreligger, tillates av bygning/reguleringsmyndigheten innenfor PLB i Dovre kommune.
Byggeområder
§4. Innenfor byggeområdet for hytter vil det være en kombinasjon av eiendomstomter, festetomter og tomter for oppføring av utleiehytter. Fradeling/oppmåling skal skje i henhold til delingsloven under PBL. Bebyggelsen skal tilpasses eksisterende terreng og bygnings/reguleringsmyndigheten bestemmer endelig plassering av bebyggelsen. Størrelsen på tomtene vil variere etter behov, basert på terreng/bebyggelse, likeledes avstand mellom bygninger på egen tomt/mot naober. Her gjelder plan og bygningsloven.
§5. Tillat bruksareal (BRA) på hver tomt må ikke overstige 125m2. Bebyggelsen kan oppføres i en etasje (loft, rammeloft, utstikk er tillatt). Den samlede tillate bebyggelse kan oppføres enkeltvis (hytte, anneks, uthus) eller i kombinasjoner. Tunform er å foretrekke. I og med at området ligger i et verdifullt kulturlandskap vil det bli stilt spesielle krav til lpassering/utforming av bebyggelsen.
§6. Bygninger skal ha saltak med takvinkel 22-35, bygninger innenfor samme hyttetomt skal ha lik takvinkel. Tak og fasader bør ha mørke/matte farger. Høyde på grunnmur bør ikke overstige 100 cm over opprinnelig terreng (avklares med bygningsmyndigheten). Gesimshøyde må ikke overstige 260 cm fra overkant grunnmur. Vegetasjon skal ikke fjernes fra tomten med mindre dette er nødvendig for oppføring av bygninger. Nødvendige inngrep i terreng og vegetasjon må utføres så skånsomt som mulig.
§7. Det er ikke tillatt å gjerde inn tomten. Bygningsmyndigheten kan etter særskilt søknad gi tillatelse til at et mindre areal (0,5da) inngjerdet dersom det ikke er til hinder for fri ferdsel. Dette da med hensyn til vern mot beitedyr eller andre særlige forhold. Det er ikke tillatt med flaggstang.
§8. Hytteområdet skal utbygges med felles vannforsyning. Vann kan hentes fra oppsatt vannpost og det må brukes emuldo/biologisk klosett eller tradisjonell utedo. Det tillattes ikke innlagt vann, og vil ikke bli gitt utslippstillatelse for enkelthytter/deler av området. Hytteområdet knyttes til den kommunale renovasjonsordningen vedrørende husholdning og søppel. Ved fremtidig utvikling, ved offentlig pålegg, i forbindelse med fellesanlegg for vann og avløp, forplikter hytteeieren å koble seg til og refundere kostnaden i henhold til gjeldende gebyrsatser. Hytteområdet er nå oppgradert med kommunalt vann og avløpssystem. Kostnaden med vann og avløp er inkludert i tomteprisen. Det årlige gebyret for vann og avløp følger det kommunale gebyrregulativet.
§9. Hyttene kan ikke nyttes som helårsboliger uten særskilt tillatelse, jfr. PBL §93.
§10. Situasjonsplan skal innsendes samtidig med byggesøknaden. Planen skal være i målestokk 1:500 eller større og skal vise aktuelle byggetrinn og evt. framtidig bebyggelse.
Landbruksområder
§11. Areal mellom hyttetomtene skal nyttes til fortsatt tradisjonell landbruksdrift. Bygninger/installasjoner knyttet til denne føres opp innenfor området.
§12. Bestemmelsenes punkt 6, 8 og 9 gjelder bebyggelse også i landbruksområder. Helårsboliger knyttet til eksisterende driftsenheter kan føres opp.
Offentlig traffikkområde
§13. Kommunal veg (Grimsdalsveien) går gjennom det regulerte området. Den har avkjøring Fv491 sør for bru over Einbugga (Tofte).
Spesialområder
§14. I spesialområde “løypetrase” kan det anlegges skiløyper. Det kan foretas nødvendig rydding, opparbeiding og merking slik at løypene kan maskinprepareres. Løypene har en regulert bredde på tre meter.
§15. Vannkilder, spesialområde brønn (B), bør sikres mot forurensing og frost. Nødvendige områder kan gjerdes inn.
Fellesområder
§16. Fra offentlig vei (Grimsdalsveien) skal det opparbeides felles adkomstveier til hyttene, samt nødvendige snuplasser parkeringsplasser. Felles parkeringsplasser skal dekke behovet for gjesteparkering og nødvendig vinterparkering når ikke adkomstveiene er oppbrøytet. Veier har en regulert bredde på 5 meter og bygning/reguleringsmyndighet kan kreve fremlagte lengde/tverrprofiler til godkjenning.
§17. Felles vei og parkeingsplass skal være opparbeidet før første hytte som sokner til plassen tas i bruk. Det skal opparbeides 1,5 parkeringsplass pr. hytte. Skjæringer og fyllinger skal tilsås/tilplantes med stedegen vegetasjon etter at anleggsarbeidene er sluttført.